Lasagne

Det här är ännu en riktig favorit!

Det hela består av tre moment. Man behöver göra en köttfärsås, en ostsås och lasagneplattor. Receptet på lasagneplattor är hämtat hos 56 kilo.

Lasagneplattor
4 ägg
125 kr färskost
0,5 dl fiberhusk

Vispa ihop alltsammans till en jämn smet och bred sedan ut på ett bakplåtspapper. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och bred ut smeten så jämnt det går. Låt det övre pappret sitta på under gräddningen, 13 minuter på 150 gr (i vår ugn). Ta loss försiktigt från pappret och skär så stora plattor som önskas.

Köttfärssås
1 kg köttfärs 
2 burkar krossade tomater med vitlök
2 gula lökar
3 msk oregano
5 vitlöksklyftor
1 tub tomatpuré
1 kub koncentrerad fond
1 msk soja
salt
peppar

Bryn köttfärsen, hacka lök och vitlök och bryn även den. Häll över köttfärsen och löken i en rejäl gryta och häll i tomater och övriga ingredienser . Koka upp och låt det sedan småputtra länge, gärna flera timmar.

Ostsås
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
ca 120 gr vällagrad riven ost
Ca 1 krm muskotnöt
salt
peppar

Koka upp grädde och crème fraîche med kryddorna.  När det kokat ihop rör ni ner osten så den smälter helt och smakar av.

Montera nu lasagnen. Börja med ett lager av plattorna, sedan köttfärssås och sist ett lager ostsås. Upprepa ett varv och toppa sedan med ett lager riven ost. Grädda ca 30 minuter i 200 gr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s