Jag blev bara tvungen att prova rulltårtan som figurerar överallt just nu. Receptet kommer ursprungligen från fantastiska Baker vs. runner men jag tog LCHF-ingenjörens variant och modifierade litegrann.
Kakan
4 ägg
4 ägg
1,5 dl sukrin gold
5 msk kokosmjöl
3 msk kakao
5 msk kokosmjöl
3 msk kakao
1,5 msk fiberhusk
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljessens
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljessens
Jag vispade ägg med sukrin och vaniljessens samtidigt som jag blandade ihop alla torra ingredienser noggrant i en annan bunke. De torra ingredienserna vände jag sedan ner i äggsmeten. När det blivit en jämn smet hällda jag ut den på bakplåtspapper och spred ut ett jämnt lager över så stor del av pappret som möjligt. Kakan gräddade jag sedan i 200 gr i fem minuter. När kakan gräddats vände jag över den till ett nytt bakplåtspapper och tog loss det första pappret.
Smörkräm
250 gr smör
3/4 dl Sukrin Melis
Ca 5 dr Stevia butter toffee
250 gr smör
3/4 dl Sukrin Melis
Ca 5 dr Stevia butter toffee
Vispa ihop till en jämn smörkräm. Bred smörkrämen så jämnt du kan över hela kakan. Rulla sedan ihop rulltårtan så tight du kan. Ta med fördel bakpappret till hjälp. Vira in rulltårtan i plastfolie och låt vila i kylen tills smörkrämen satt sig.

Annonser